Emmon live at Korjaamo klubi Elektron.


Musses kalas!

I fredags hade Mattias alias Musse kalas hemma hos sig. Det bjöds bland annat på tårta och wiskeybuffé. Vi gjorde tillsammans och demokratiskt världens längsta och bästa blandband på Spotify med massor av indiehits som vi dansade till. Lite senare framåt kvällen kom även de obligatoriska partymössorna fram och dansen urartade i en match indiebrottning på Mattias vardagsrums golv. Idag sitter dock blåmärkerna som en smäck men det var det värt.


Det blev lite trångt men mysigt i vardagsrummet.


Världens godast tårta även om den ser lite misshandlad ut. Jag önskar mig en sån när jag fyller år.


Födelsedagsbarnet in action.


Nille och Christer.


Gänget i rökrutan.


Annika och Nille väljer och vrakar bland låtar till blandbandet.


Det blev en hel del Suede.


Sedan kom partymössorna fram. Jag gillar denna.


Annika ville gosa lite.


Jon fick en puss...


...av Nille.


Gonatt nju!!

Emmon i Muminland Soumi del 2- Helsinki

Här följer fortsättningen på äventyret i Finland från förra veckan då jag och Jon var där och spelade med Emmon. Denna gång redovisas vår visit till Helsingfors/Helsinki. På lördagen tog vi tåget från Tammerfors/Tampere mot den finska huvudstaden. Väl där möttes vi upp av vår värd från bokningsbolaget, Lissu som tog hand om oss så väl. När vi anlädde till hotellet (vilket förövrigt alltid är samma hotell som man bor på i Helsingfors, Sokos Hotel Presidentti) upptäckte vi att vi bodde på samma hotell som Antony and the Johnsons som skulle spela samma kväll. Vi flög nämnligen tillsammans med dem även på samma flyg över till Helsingfors kvällen innan. Det visade sig att vi skulle komma att springa på dem ett antal gånger under denna resa, de måste ha trott att vi var några riktiga staklers och därför vågade jag aldrig fotografera. Spelningen på Klubi Elektron blev riktigt grym med fantastiska insatser från både ljus och ljud. De andra banden vi spelade med var Zebra and Snake och KA SO RE, två riktigt grymma band som rekommenderas varmt . Dagen efter hade vi en hel del strötid innan flyget skulle lyfta som spenderades genom en hel del sightseeing, konstmuseumbesök på Kiasma, lunchande och fikande. En helhelg med andra ord!


I väntan på tåget.


Lakritstrollet Jon har laddat upp med diverse salmiak inför tågresan.


Soundcheck


Till middag blev det Tapas, något jag gillar väldigt mycket.


Zebra and Snake.


KA SO RE var riktigt grymma.


Jon och vår gulliga värd Lissu som tog hand om oss.


Sightseeing.


Besök på konstmuseum Kiasma


Detta blev min favorit, lite svår att fota dock.


Popcirkus i bilder.

Igår lirade jag som sagt plattor på Popcirkus på Debaser Medis i Sthlm. Håkan, Moneybrother och Miss Li spelade live och det vara vääääldigt mycket folk där = slutsålt! Jag har då aldrig sett så mycket folk på detta ställe förut.



Det var svårt att få en skymt av Håkan.


Tur att det fanns TV-monitorer att titta på.


Miss Li spelade.



Min favorit Alejandro Fuentes Bergström var med.


DJ Emmon at Popcircus tonight!

Ikväll spelar jag skivor på Popcirkus på Debaser Medis i Sthlm. Så nu gäller det att sätta på sig dansgaloscherna och kuta dit med detsamma. Många sköna låtar utlovas och mer därtill. Ses!


Grattis Musse!!

Idag fyller min käre vän och bandkollega Mattias "Musse" Svensson år. Hurra hurra hurra hurra!!!! Det ska vi fira med pompa och ståt.



EMMON Remix-competition!



Välkommen att delta i EMMON Remix-competition!

Emmon, Wonderland Records and Release Music Magazine invite you to join our remix competition.

You can listen to the upcoming Emmon-single Lips On Fire here: http://www.wonderlandrecords.com/ex and if you scroll down a bit you will find the remix-kit to download.

All remixes sent in to [email protected] will be put up on the Release-site for everyone to hear. Please read the information at http://www.releasemagazine.net/ before you send in your remix.

The winner gets his/her remix onto the super limited 12" issue of the single that will be released in 100 numbered copies ONLY! The remix also gets offically released on iTunes, Spotify and Klicktrack. The winner also gets to keep number 1 of the 12"!

The 2nd and 3rd prize winners will get their remixes officially released on Spotify, iTunes, Klicktrack and as free download on the Release-site.

Among the people who comment and vote for their favourite remixes we will give out some nice CD-packages to some lucky winners!

Let the remixing begin!

All the best from Sweden says Emmon, Wonderland and Release Magazine!

Emmon i Muminland Soumi - Tampere.

Helgen som varit tillbringade jag på bästa möjliga sätt i Finland med en liten Emmonturné tillsammans med Jon. Vi tog flyget till Helsinki och satte oss därefter på tåget som tog oss upp till Tampere/Tammerfors för att genomföra helgens första spelning som support till det supertrevliga finska bandet Regina. Klubben vi spelade på heter Klubi och är ett riktigt grymt ställe med en fantastisk backstageavdelning med tillhörande bastu. Dock blev det pga tidsbrist inget bastubad denna gång, trots att jag var ruskigt sugen. Vi har tyvärr heller inga bilder från vår spelning dockumenterade, men om någon väl skulle sitta på detta så är det välkommet att skicka dem till mig. Eftersom den svenska POSTEN ännu en gång visat sin överträfflighet i att bli försenad hade jag inte fått med mig tillräckligt många skivor och de få skivor jag fick med mig gick som smör i solsken. Tur ändå att Klicktrack finns.



Alla vägar leder till Finland.



Lakritstrollet Jon satte genast tänderna i den fantastiska finska saltlakritsen. 



Soundcheck.




Sugen på ett finskt bastubad.


Gulliga Iisa som sjunger i bandet Regina.


Jon goes bananas över synten precis innan gig.


Sekunderna innan gig, Jon tränar flörtmuskeln.


Regina live.


Punktoa.

På resande fot mot muminlandet.

Inom kort befinner jag mig på detta ställe. Kan ni gissa var? Eftersom jag kommer att hålla mig på resande och spelande fot hinner jag inte rapportera läget under helgen. Men däremot kommer en ingående rapportering följa när jag nalkas hemmaplan igen.


Veckans mixtape "Loving springtime 1"

Veckans Spotify mixtape har fått det blygsamma namnet "Loving springtime 1" . Ladda ner den här.



Cykeldrömmar

En dag som denna när våren gör sig märkvärdigt påmind och solen skiner som den aldrig gjort förr för vintertrötta ögon, då kittlar det våldsamt i mig av lust att cykla. Min uttjänta stackars cykel från många år tillbaka verkar ha gjort sitt och behöver gå i pension. Därför är jag på jakt efter en värdig ersättare och ramlade över denna skönhet. Så kanske kanske blir den min nya följeslagare på vägarna framöver.


Efterlysning Emmon i bilder!

Tänkt va mycket knäppa grejer man kan hitta på nätet, som tex dessa roliga bilder. Emmon live in Berlin för en del år sedan. Efterlyser härmed gamla som nya, roliga och lite speciella Emmon-bilder från er läsare, om ni råkar ha något extraordinärt liggandes kan det till och med tänkas publiceras här på bloggen. Då absolut med ert namn och kanske en liten anekdot till bilden om någon sådan råkar finnas. Hör gärna av er!


Mora weekend.

Ledsen om jag varit frånvarande under helgen. Blev plötsligt ledig och drog mig norrut från slasket i storstan till de böljande Dalaviddernas mjuka former för en liten retreat weekend i min hometown Mora. Detta innebar en massa sol och snö, mysande med älsklingsvovven, mammas goda mat, långa promenander och sköna sovmorgnar. Något som jag verkligen behöver just nu och som ger omvårdnad för både kropp och själ. 

Som ettrigt kreativ och inspirationstörstande 16 åring lämnade jag denna småstad för att få se vad världen hade att ge. Då ville jag bara bort för att uppleva livet och testa allt som en småstad inte hade att ge. Nu är detta ett ställe för mig där jag kan landa, vila och ge tid för eftertanke. Dessutom är det ett oerhört vackert ställe vid nästan varje tidpunkt på året.
Så för er som ännu inte varit där rekommenderar jag varmt ett besök.


Morakyrka.


Mycket snö var det ja.


30% på allt utom på Dalahästarna. Attans också!


Zorngården är definitivt värt ett besök om man besöker stan. Ett av mina favoritställen.


Jag hängde en del med den här sötnosen.


Såhär ser Siljan ut om vintern.


Gourmetmåltid 1.




Gourmetmåltid 2.


Min kära mor...


...och min käre systerson och far.

Min Stockholmskväll.

Läs här ifall ni är nyfikna på hur jag brukar tillbringa mina kvällar och nätter i Stockholms heta uteliv. Egentligen är jag en sucker för hemmafester av alla dess slag men när DN på stan frågar så får man väl ta och bjuda till lite.


Dusty my love!

Jag tror jag har gått och blivit lite kär i Dusty Springfield. Min Spotify playlist går varm eller snarare het dagarna i ända med hennes sköna låtar och fylligt släpiga röst. För ett tag sedan fick jag frågan i en intervju vilken artist jag skulle vilja vara för en dag. Då när jag fick frågan svarade jag spontant Dolly Parton, en artist jag visserligen älskar men just idag skulle jag kunna ge min högra hand för att få sjunga med Dustys ömsint smekande stämma.
För er som har Spotify här kan ni ladda ner min femitopp-listan med Dusty låtar.


Om det ändå varit Depeche själva som recenserat.

Om det ändå varit Depeche själva som recenserat, då hade jag nog dött på fläcken av stolthet. Men visst infann sig ett uns av stolthetsyrsel även av detta då det inte är så illa pinkat. Månadens skiva och allt. Nu drömmer jag om nätterna att Depeche Mode läser detta och tar mig med som förband på deras Europaturne . Åtminstonde på Arvikafestivalen, eller hur?

Läs mer här: http://www.depechemode.de/electro/2009/03/emmon-closet-wanderings/


Kristins 30 års kalas.

Det är värst vad alla fyller år så här års. Men himla härligt tycker jag som älskar alla anledningar till att fira. Härom veckan fyllde min vän Kristin 30 år och i söndags bjöd hon på kalas med mängder av goda tårtor, bullar, kakor, praliner, läsk, brownies och en massa busiga, gulliga barn. Det blev fika av  tills man expanderat magen till det dubbla, lekande i månsand, byggande av broar för leksakbilar, tittande på Youtubeklipp med Michael Jackson, skivsläpparsnack och massor med mys. Tack för ett finfint kalas!


30 års tårta.


Födelsedagsbarnet Kristin till vänster med glasögon.


Jon hittade en spännande bok.


En massa smaskens.


Detta kan man kalla lekrum.


Vad är det de spanar på?


Wacko Jackos presskonferens såklart.


Valli lekte med månsand.


Sen ville alla vara med och leka.


Jag ville också vara med på bild.


Coola katten Eddie.


Tittut!!

Kalas och rockabillybowling!

I lördags passade vi på att fira Annika som fyllt år. Jag och Jon möttes upp med Annika, Trisse och Christer på Libanesen på Högalidsgatan för att äta födelsedagsmiddag. Grejen med libanesk mat är att man alltid får så galet mycket mat och man äter nästa alltid för mycket för det ju är så löjligt gott. Så för mig räckte det med en enkel mezetallrik vilket visade sig vara ett helt berg med mat. Eftersom Annika har fyllt år fick hon såklart presenter. Jag och Jon gav henne Dolly Partons biografi och en superfin bilderbok med John Lennon. Två artister som vi vet att hon verkligen gillar

Efter middagen rullade vi vidare mot Gullmarsplan för att gå på Rockabilly-bowling-klubb där bla The Barbwires spelade live och Sivletto sound system spelade skivor. På plats slöt vi upp med Mattias, Emma, Johan och Karin för att bowla, lyssna på schysst musik och dricka öl. Det var verkligen mycket roligare än jag mindes att bowla, trots att det kanske inte gick sådär jättebra för mig. Fast några strikes fick jag dock minnsan till.


Annika fick presenter som matchade henne själv i rött och svart.


Christer


Det var svårt att bestämma sig.


Christer drack spännande öl.


Annika verkade bli glad över presenterna.


Ett berg med mycket mycket god mat.


Bowlingpjucken på.


Jag slog till på både öl och chilinötter.


Christer, Mattias, Emma och Jons söta fingrar bakom Mattias huvud.


Dags att välja rätt klot.


Jon verkade nöjd med sitt.


Här testar han det.


Emma slog till på ett gult.


Vilket verkade funka prima.


Fler klot i fina färger eller technobollar som det heter enligt Johan.


Bowlingpose.


Christer hade sin fina bowlingskjorta på.


Johan fixade öl.


Några urtjusiga damer i finfina kläder, passande för kvällens tema.


Fotosession med Andreas.

Igår sysselsatte jag mig bland annat med en intensiv och rolig fotosession tillsammans med superduktiga Andreas Lübeck, som bla har fotograferat de grymma bilderna för mitt senaste skivomslag till Closet wanderings. Vi fotograferade för dagen ett projekt involverandes en massa musikprylar och mig interagerande bland dem. Det blev en himla massa roddande, byggande och klättrande så idag är jag helt öm och trött i kroppen, men det var värt varenda liten öm muskel för bilderna kommer bli grymma. Resultatet av detta kommer att presenteras inom framtid. Tills dess får ni hålla er tillgodo med en liten dockumentation genom mina simpla bilder.


Emmon live på Storan i Gbg. Del 2

Här följer fortsättningen på historien om vårt lilla besök på västkusten förra helgen, då jag och Jon spelade med Emmon på Synthklubbens 3år jubileum på Storan i Göteborg. En herrejisses fest till tillställning.


3års tårta


Magnus i Mr Jones Machine sminkade nästan bort sig själv.


Min fina "live-utstyrsel" från Ulrika Sandström.


Kom och köp!


Storan före anstormningen


Samma ställe efter några minuter


Uppladdning innan gig.


Jag och Jon sekunder innan ridån går upp.


Jag fotograferade publiken


Sedan fotade vi varandra.


Det var en fin kväll.

Länge leve ettrigheten!

Tack alla ni som gratulerat mig för den fina recensionen av Closet Wanderings i DN.
Jag brukar inte var något superfan av recensionsfenomenet som opionsbildare men kunde inte låta bli att dra upp mungiporna i ett stort smile när jag läste denna "huvudet-på-spiken-formulering" om ettrighet. För är det någon som minnsan är ettrig så är det f-n jag. Finaste komplimangen någonsin. Läs det även här


Nu bloggar jag för ZERO!!

Nu har jag även börjat blogga på Zero music magazine så jag vill därför passa på att välkomna alla nytillkomna läsare till min lilla blogg. Här kommer en massa spännande snart att hända. Emmon live på Storan i Gbg. Del 2 kommer även att publiceras inom kort så håll ut.


Grattis på födelsedagen Siffe!!

Idag fyller min finaste vän och bandkollega Siffe alias Annika Mellin år. Grattis!! Det tänker jag fira med ett litet epos som födelsedagshylling.



Annika och jag träffades första gången hösten 1998.

Annika kan spela gitarr som Mark Knopfler i Dire Straits.

Annika kan allt om Beatles.

Annika gillar Captain Morgan och Cola

Annika gör ofta en gullig min när hon spelar gitarr.

Annika har precis börjat gilla annanas.

Annika snurrar hårslingor när hon tänker.

Annika har vacker mjölkvit hy som får söta fräknar i solen.

Annika samlar på ankor.

Annika har en kille som är "sailor".

Annika är grym på att skriva låtar.

Annika har sett Suede live fler gånger än mig.

Annika fryser ofta om fötterna.

Annika leker säl ibland när hon dricker vin.

Annika är en av de bästa människor jag vet.

Grattis på födelsedagen Siffe! I love you!!

Blandbandseliten.

Kolla in vad jag lyssnar på för musik för tillfället. Jag är deltagare av Blanbandseliten. Klicka på Bilden för att komma vidare till sidan och glöm för bövelen inte bort att adda min Playlist till Spotify ifall ni är redo för ett par ömt smekande låtar att lyssna på. De tillhör iallfall några av mina absoluta favoritlåtar.


Emmon live på Storan i Gbg. Del 1


I lördags var det dags för ett finbesök med Emmon på Synthklubbens 3års jubileum på Storan i Göteborg tillsammans med Elegant Machinery, Mobile Homes och Mr Jones Machine. Det var bäddat för en fest utan dess like, vilket det utan att överdriva också blev.

Eftersom Tony (the beat) för dagen lufsade runt på gatorna i Paris, tuffade jag och Jon ensamma från östkust till västkust med tåget. Vi fick dock till en riktig toppen spelning och hade en göttig dag, afton, kväll och natt lidande inpå småtimmarna.

Eftersom bildmaterialet från detta fina äventyr blev skapligt stort så väljer jag att dela upp historien i två delar. Så här kommer då Del 1 av Emmon live på Storan i Gbg 28 feb 2009.


Jag och Jon på tåget mot Göteborg


Tåglunch

Jon med en av sina favoritsysslor, att lusläsa Musiker Magasinet.


Vintern visade sig nästan från sin bästa sida.


Storan är ett riktigt maffigt ställe att spela på. Mobile Homes soundcheckar.


Kvällens spikade schema


Jag blev intervjuad av Johan från Synth.nu


Ljudteknikern har en egen scen på Storan


Synthklubban, svart, söt och hård.


Det var en himla massa syntar på ett och samma ställe.


Sarah och hennes kompisar var också nästan där.



Dags för soundcheck.


Kanske världens vackraste backdrop.


Slut på Del 1.


Videosnutt från lördagens spelning på Storan i Gbg.

Här kommer en liten videosnutt jag hittade på Youtube från lördagens spelning på Storan i Göteborg.
Wake up time! Klicka på bilden för att se videon.


Teknikmagasinet?

Detta är min utsikt just nu. Jag ligger i soffan och tittar på Jon som meckar och skruvar på sin Moog Voyager medans jag gör backup på min dator. Alldeles strax ska jag defragmentera hårddisken. Tekniska familjen?


Helgens bravader.

Om ni tycker att jag varit lite frånvarande en liten stund är det pga att jag bla varit på vift under helgen i Göteborg för att spela på Synthklubbens grymma 3 års jubileumsfest på Storan. En mer detaljerad redovisning om detta förekommer inom kort. Under tiden kan jag bjuda er på en teaser i form av några fina bilder från spelningen tagna av Emma Fransson.


RSS 2.0