Videoinspelning av Lips on fire.

I helgen när solen sken som bäst och sommaren gjorde stora analkande anspråk på våren. Då stod jag skitig, blöt och kall i en mörk källarhall 2 våningar under jorden och spelade in videon till min kommande singel "Lips on fire" tillsammans med de fantastiska videoskaparna och tillika Emmons kompmusiker Tony the beat, Niklas (som är stand in för Jon nu när han är ute och spelar med Melody Club) och Jocke. Det är dessutom samma grymma gäng som jag tidigare gjorde videon till "Secrets and lies" tillsammans med. Efter 2 dygn med bla intensivt brottande med sladdar, krälande på skitiga golv och att ständigt vara dyblöt blev man dock lite mör men samtidigt lycklig över att det är så roligt att få jobba med duktiga och kreativa människor.


Uppbyggande av instrument installation.



Efter några timmar intensivt filmande tog vi en välbehövlig folkölspaus ute i vårsolen.


Missa inte "En afton med Depeche Mode"!!

Se nu till att INTE missa "En afton med Depeche Mode" imorgon onsdag på Debaser i Malmö och i övermorgon torsdag på Debaser Medis i Stockholm.


Melody Clubs releasefest.

I onsdags hade Melody Club releasefest för sin nya platta. Det firades med pompa och ståt på fina Strand i Stockholm. Melody Club spelade live och Anders och Josefin DJade en massa goa hits. Det blev ett riktigt tårtkalas fyllt med musik, en massa goda vänner och en och annan rundpingis-match. En superkväll med andra ord!


Coolaste tårtan!


Kristofer (som även fyllde år och fick paket) och så sötnosen Jon såklart.


Bill och Bull.


Jon och Emma (påminner om ngt?)


Hansi och Elon.


Christer och Johan.


Paparazzi Tony.


Anu och Marcus.


Björnligan.


Mattias visar sig från sin allra charmigaste sida, Lisette och Tony the beat.


Josefin, Erik och Anders.


Maja Gräddnos och Julia.


Pelle och Herman.


Steffi och Kristin.


Johan och Karin.


Video sneak peek!

Idag var vi på bio, jag och mitt band Paris. För att titta på oss själva. Det var mäktigt, spännande och väldigt roligt. Vi fick se en råklippning på videon vi spelade in för några veckor sedan och det såg jättebra ut. Hur det blev kommer ni själva att få se framöver. Men redan nu kan jag ge er några stillbilder från bion som en liten sneak peak. Efter bio-föreställningen tog jag, Johan och Mattias våra tvåhjulingar till springare för att cruisa hem genom stan så Annika fick ta T-banemasken hem själv. 

Det är ju inte klokt vad fint väder det har varit idag och termometern har varit uppe och nosat på 20-graders sträcket. Både sol, värme och löne -helg = farligt!! Min cykelväg hem kantades av glada och solstänkta stockholmare som svirade omkring på gatorna, pigga på vår och på fest. Själv är jag hemma, förbereder för videoinspelning med Emmon imorgon och tänker på Jon som har turnepremiär med sitt band på KB i Malmö ikväll. Lycka till!!


Idag firar vi Melodiklubbens nya skivsläpp!

Idag släpper Jons band Melody Club sin fjärde och bästa platta någonsin, "Goodbye to romance". Det ska vi fira med stor releasefest på Strand ikväll. För er som ännu inte hört denna pop-pärla till skiva rekommenderar er genast att göra detta.

Jag träffade Jon och Melody Club för första gången på Arvikafestivalen 2002, då jag var där och spelade med mitt band Paris. Vi spelade då på samma scen, samma kväll vilket gjorde att vi delade samma loge, därefter samma party och blev vänner. Några månader senare blev även jag och Jon ett par och Paris åkte senare med som förband till Melody Clubs turné. Några skivsläpp och många turnéer senare hänger vi fortfarande ihop i vått och torrt. Grattis till en fantastisk skiva pojkar och även ett stort GRATTIS! till Kristofer som fyller år idag. Hurra hurra hurra hurra!!


Emmon spelning på Peking Pride i Norrköping.

I lördags spelade jag med Emmon på Peking Pride i Norrköping. Förbandet var supertrevliga bandet Moofish Catfish. Eftersom min kameras batterier gav upp redan innan jag anlänt den östgötska slätten fick det bli lite torftigt dockumenterande med min mobilkamera istället.


Jävla tjyvar!!

I fredags under Stone roses kvällen blev Annikas pedalbord en BOSS GT-8 stulen. Är detta tacken för att hon generöst ställer upp och gör ett fantastiskt uppträdande för en publik där någon sedan går och stjäl hennes prylar? Fy fan säger jag bara. Detta är dessutom andra gången det händer. Första gången blev även alla mina liveprylar med Paris stulna vilket var en hel del. Visst kan kanske materiella saker ersättas med inte det jobb och slit, och den tid som man lagt ner på att fixa fram saker, programmera, justera och dona med grejer och instrument. När sådan man lagt ner en massa kärlek på sedan stjäls av omdömeslösa och respektlösa personer sliter det på ens tro och hopp om det goda hos människor. Så om du som tog våra prylar läser detta, lämna genast tillbaka våra saker för ingen behöver dem mer än vi. Skäms!!

Fredag med fest och musik.

I fredags var jag som sagt på finfin The Stone Roses tribute-tillställning på The Southside Cavern. Det blev en fredagskväll fylld med vänner, vin, bra musik och uppträdanden, skrålsång och en massa dans till sköna brittpophits.


Lugnet före stormen.


Jon.


Fredagsvin.


Annika var på bushumör.


Pelle och Nille.


Daniel.


Emma och Malin.



Pelle sjöng fint.


Vi stod för percussions arrangemanget.


Jonas och Annika sjöng fint tillsammans och Mattias spelade bas.


Sedan blev det skrålsång av den lite mer grabbigare varianten.


The Stone Roses tribute ikväll!

Ikväll blir det nog ett besök på Thorell syndroms -The Stone Roses 20år tribute på The Southside Cavern vid Zinkensdamm. Mina kära bandkollegor Annika och Mattias ska bland annat vara med och spela. Själv minns jag mycket väl när jag för första gången hörde och såg videon (på MTV)  till The Stone Roses underbara låt Fools gold för sisodär en 20 år sedan. Det var hemma hos mormor i Mora som var det enda i familjen som hade kabelteve på den tiden. Och fy fan va bra jag tyckte det va!! Det tycker jag även fortfarande och nu har jag under tiden dessutom tagit hela deras första album till mitt hjärta och det ska jag se till att fira ikväll. Häng med vettja!!



17 april
MED THORELLS SYNDROMS ÄLSKADE:
THE STONE ROSES
20 ÅR I ÅR. HELA SKIVAN LIVE!
På scen:
PELLE TAMLEHT (SUNSHINE), THE MARE
DANIEL GAMBA (M KRUNEGÅRD MFL)
JOHAN RISBERG (HELL ON WHEELS)
INDY (THE ORGANSLAYER), ANNIKA &
MATTIAS (PARIS), EMMA (TINY BOYZ)
THORELLS SYNDROM, DANIEL BJÖRKLUND
KIM (CHEAP BEAT), ARVID (HAPPY PEOPLE)

DJ GUSTAV GELIN & VLAD

Öppnar kl 20.
Hyllningskonsert kl 21.30.
Festfestfest 22.30-01.

100 kr.

Hur tänkte ni nu Aftonbladet??

Ja dubbelmoralen visar sig ständigt  återkommande på våra svenska kvälltidningars websidor och lösnummer. Och vissa hönshjärnor till idioter undrar vart den allt ökande pressen på unga kvinnor i våra dagar kommer ifrån. Är detta bevis nog?


Grejsimojs.


Igår kväll hängde jag med Tony, Niklas och Jocke för lite spännande planering av kommande projekt. Vad detta kan vara får ni se framöver.


P3 Live session.

I förra veckan besökte vi P3 Live sessions halabaloo-event på Nalen i Stockholm. På scen stod bla John ME, Name the pet, Florence Valentin och Melody Club. Vi var väl kanske där mest för det sistnämnda uppträdandet. men det var såklart himla kul att få se de andra spela också. Vår trummis Johans lillasyster Cissis band Those dancing days spelade dessutom härliga skivor mellan spelningarna. Efter detta rumlade hela gänget vidare till mysiga Pleasant på Kammakargatan där Tracasseur spelade riktigt grymma vax för kvällen.


P3 Live session.


Sötnosarna Mattias och Emma.


John ME


Snyggingarna Annika och Nille.


Name the pet.


Melody club.


Karin och Emma skakade loss.


Medicin?


Gulliga Joen och Maja.


Those dancing days spelade skivor och dansade loss.


Annika hittade en rosa grej som var ullig, mjuk och gosig att krama på.


Sedan gick vi till Pleasant.


Watch your step!


Nu när det börjar bli vår och sommar och gräset lockar på barfota fötter, tänk då på vart du sätter dina små tassar.


Hojja järnet!!

Eftersom min älskade 80-tals bike har gått i pension efter många mil med mig på sadeln så har jag idag köpt en fin ny röd cykel. Så nu ska här hojjas järnet med min nya blanka springare till kärlek.


Påsk i Dalarna.

Påskhelgen har jag firat med släkt och familj uppe i ett varmt och soligt Dalarna, med massor av härlig påskmat och mys. Överallt hördes porlade smältvatten från snö, vårfåglar som sjöng och termometern närmade sig heta 20 strecket. Dessutom pysslade jag med en av mina favorit sysselsättningar, dvs klappa på favoritvovven Billy. Jo jag tackar jag för en fin fin påskhelg.


Passade på att köpa lite fina blommor till min käre mor.


Favoritvovven.


Min supercoola farmor.


Solen sken som aldrig förr och snön smälte bort i rasande fart.


Det gick riktigt hett till...


...och jag blev glad.

Nilles 30års fest med sailortema.

För en vecka sedan fyllde Nille 30 år. Det firade vi med ett stort kalas med sailortema på Elverket ute på Lidingö. Kvällen genomsyrades av en massa champange, god mat, tårta, goda vänner och diverse musikaliska framträdanden. Bland akterna stod  bla Pavarotti, Nilles band Closer, uckelele pojkarna, manskören och Paris såklart (har tyvärr inga bilder på det dock). Jag DJade dessutom en massa sköna hits under hela kvällen. Det var en underbar och magisk kväll som jag med all säkerhet aldrig kommer att glömma.


Kvällens huvudperson, Nille.


Jag och Jon tog värvning på skutan.


En kräfta hade simmat dit med strömmen.


Lillmatros Cissi och stormatros Johan.


Annie såg till att glasen hölls fyllda.


Snyggt gäng.



Barpersonalen var på glatt humör.


Kapten.


Kryssningsvärdinnan.


Pavarotti bjöd på skönsång.


Erik höll en mycket fint tal.


Nilles band Closer spelade...


...och Nilles var med och sjöng.


Uckelelepojkarna lirade loss......


....och Nilles var såklart med och spelade.


Manskören sjöng så vackert.


Sen blev det disco.


Och jag lirade plattor hela natten lååång.

Glad Påsk!!

Äntligen lite ledighet! Jag sticker idag upp till Dalarna för lite härligt påskfirande hemma hos mina päron. Jag ska slöa i soffan, ta långa promenader, göra heta Spotifylistor med pappa, skriva artikel för MM, äta mammas goda mat, bada jacuzzi, klappa vovven, kanske smygblogga litegranna och bara ha det skönt, hoppas ni också får det.
Glad påsk på er!!


Videoinspelning med Paris

I torsdags gjorde vi en videoinspelning med mitt band Paris till vår kommande låt  "Say it", tillsammans med några sjuhelsikes begåvade människor på DI (Dramatiska institutet) i Stockholm. Att spela in videos är alltid kul och spännande men också mer arbetsamt och fysiskt jobbigt än ni kan tänka er, speciellt när man jobbar i ett rasande tempo från tidig morgon till sen kväll, i konstiga ställningar, ibland stelfrusen, hungrig och galet trött. Ändå ska man se ut som en allert fotomodell och agera i sitt bästa esse. Ibland kan även de mest dramatiska saker hända, som tex när vi spelade in videon till vår låt "When I laid my eyes on you". Inspelningen tog då plats på ett par ryska, rostiga gamla pråmar som var livsfarliga att enbart vistas på. Att då en kameraassistent plumsade i vattnet mellan dessa pråmar och slog sig fördärvad i fallet gjorde inte saken bättre. Denna gång gick det dock bättre och var kanske den mest effektiva och smidigaste videoinspelning vi varit med om. Hur resultatet blev får ni se framöver, spänningen är olidlig.


Mäktig studio.


Johan gör sig redo.


Emma hjälpte en trött Mattias....


..att bli snygg Mattias.


Scenografin börjar ta form.



Annika blev tejpad all over.


Regissör Terese Andrén.


Show off.


Annika blir tejpad igen.


Action!


Johan dansar loss.


The spring madness

Jag fortsätter att ursäkta min sporadiska frånvaro med hets och galenskap. Det är svårt att få en stund över när livet rusar fram i 180km/h och vårsolen skiner som aldrig förr. Då blir man automatiskt drabbad av "The spring madness". Idag har jag förövrigt träffat de här sköna typerna för att göra ett reportage om deras fina, nya studio för tidningen MM (Musiker Magasinet).


Nille 30 år!

Om ni undrar över min sporadiska frånvaro denna vecka beror den på en del hetsigt arbete med diverse 30års fest förberedelser och videoinspelningar m.m. Idag ska vi fira , Nilles 30år fest med stort galej ute på Lidingö. Nille är en av mina favoritpersoner och heter egentligen Niklas Fornelius, en mycket god vän, pojkvän till Annika och livemedlem i bandet Paris. Grattis!!!!!!!!!!


Teaser!



I dag ska jag göra lite spännande grejer med bland annat dessa 3 härliga typerna. Vad? Det får ni se framöver.


EMMON Remix-competition!



Välkommen att delta i EMMON Remix-competition!

Emmon, Wonderland Records and Release Music Magazine invite you to join our remix competition.

You can listen to the upcoming Emmon-single Lips On Fire here: http://www.wonderlandrecords.com/ex and if you scroll down a bit you will find the remix-kit to download.

All remixes sent in to [email protected] will be put up on the Release-site for everyone to hear. Please read the information at http://www.releasemagazine.net/ before you send in your remix.

The winner gets his/her remix onto the super limited 12" issue of the single that will be released in 100 numbered copies ONLY! The remix also gets offically released on iTunes, Spotify and Klicktrack. The winner also gets to keep number 1 of the 12"!

The 2nd and 3rd prize winners will get their remixes officially released on Spotify, iTunes, Klicktrack and as free download on the Release-site.

Among the people who comment and vote for their favourite remixes we will give out some nice CD-packages to some lucky winners!

Let the remixing begin!

RSS 2.0