Semester!!

Om ni undrar var jag håller hus så är jag på semester. Just nu sysselsätter jag mig med diverse hantverksarbete hos min päron i Dalarna, varvat med bokläsning, hundklappning och intagandet av en massa god mat. Därför kommer min närvaro i bloggen att möjligen vara till viss del sporadisk under denna period. Men närsomhelst kommer ett litet livstecken att göra sig påtaglig. Under tiden kan jag tipsa er alla  om kommande Emmon spelningar under sommaren.


1 augusti i Stockholm på Pride Garden/ Kungsträdgården. Gratis för alla! Vi står på scen kl 21.30.

8 augusti i Ulricehamn/ Sjuhäradsfestivalen. Emmon står på stora scenen kl 22.

25 augusti i Göteborg/ Trägårn. Artister för kvällen Emmon, Arvid och Thermostatic.

Hörs och ses snart igen!


Foto taget av Mattias Svensson.

Hultsfredsbesök och Jons födelsedag.


I lördags följde jag med Jon och hans band Melody Club till Hultsfredsfestivalen där de skulle spela. Eftersom de skulle stå på scen redan kl13 mitt på dagen fick vi lov att ge oss av tidigt i ottan. Dessutom var det Jons födelsedags så jag passade på att fira honom lite extra. När vi kom fram till festivalen stod regnet som spön i backen och allt var bara en enda stor lerig sörja. Trots detta kom det en himla massa tappra festivalbesökare till spelningen och killarna gjorde som vanligt mycket bra ifrån sig. Efter gig åt vi en god middag eller lunch beroende på hur man ser det och drack lite födelsedagschampange. När solen äntligen tittade fram blev  det dessutom skivspelande med grabbarna på backstageområdet. Jag hann även med att se två stycken goa konserter med bla Sahara Hotnights och Klaxons som var mycket bra och däremellan varva med en och annan smålandsrulle innan det var dags att masa sig in i turnébussen för hemfärd. Det blev ett lagomt kort och intensiv men mycket roligt och tillfredställande festivalbesök.


I turnébussen.


Lerigt och blött.


Roddning av backline.


Soundcheck.


Födelsedagsbarnet.


Stoffe.


Tapper publik i ösregn.


Stoffe in action på Jons piano.


Djande på backstageområdet.


Jon och Niklas tog sig en svängom.


Jon hittade Anders i vimlet.


Påväg för att kolla på....


....Sahara hotnights.


Jag kollade även på Klaxons som var ruggigt bra.


Yeah!


Godnatt.

New video!!

Glöm inte att kolla in min nya video till min senaste singel Lips on fire. Jag, Niklas, Tony och Jocke spelade in den under två soliga dagar i maj. Men trots att solen sken och våren visade sig från sin bästa sida hängde vi mest i en mörk och kall källare där vi turades om att hälla vatten över mig och låta mig kräla över skitiga golv. Men tusan vad det var värt det!
Klicka bilder eller här för att se videon.


Arvikafestivalen Dag.3.

Arvikafestivalens tredje och sista dag bjöd på så mycket händelser att jag faktiskt inte hann med att fota allt. Hade lite annat att tänka på. Men en och annan bild blev det dock. Vi vaknade som lärkor och gjorde oss i ordning för att åka till festivalområdet. Väl där var jag inbjuden av Ladyfest-Göteborg till att spela frågesport och popquiz med lite fans och annat folk. Och hur tror ni det gick? Jomenvisst! jag vann! Jag är ödmjuk jag vet ;-) Därefter kom vi på att vi var hungriga och lyckades få bord på finrestaurangen på backstageområdet. Vi åt och drack så gott att vi blev sömniga och fick lov att åka hem till Jössefors för lite vila. Sedan var det ju dags at ta itu med dagens verkliga uppgift, att förbereda sig för att spela såklart. Innan vi gjorde det fick vi ju lov att kolla in alla de andra härliga Wonderland Records - banden som stod på samma scen för kvällen: Swedish for beginners, Thermostatic och Arvid . När det sedan äntligen var dags för oss var vi så galet jäkla taggade så det var inte klokt . Sist ut av alla band kl 01.15 på lördagsnatten intog vi Lyrans scen inför en fantastiskt publik som aldrig ville sluta applådera och spelade skiten ur oss själva. Det var en magisk spelning på alla sätt och ett värdigt sätt att få avsluta denna underbara festival på. Något som vi sent kommer att glömma!

Citat från Zero Magazine:

- Emmon får äran att avsluta en riktigt bra Arvikafestival, med sin minst lika dansanta discosynth. Publiken vill aldrig att det ska ta slut, och Emma Nylén lämnar slutligen scenen under stora applåder och festivalens flesta extranummer i ryggen. En perfekt avslutning med andra ord.


Godmorgon!!


Vissa var tröttare än andra.


Redo för lite popquiz.


Besök på finrestaurang. På festival? undrar nog säkert ni.


Men så var det!


My place!


Swedish for beginners tillika partypolare.


Johan.


Thomas.


Jesper.


Petter.


Lisa.


Nicola.


Backstagehäng.


Scout-Elsa och Tummen upp-Niklas.


Skönt gäng.


Precis innan gig.


Foto av Fredrik Schlatta Svensson.


Foto av Fredrik Schlatta Svensson.


Foto av Fredrik Schlatta Svensson.


Foto av Fredrik Schlatta Svensson.

Arvikafestivalen Dag.2.


Dag nummer två i Arvika börjades med intagandet av en underbar frukost på Guest house eleven i Jössefors där nästan hela Wonderland records familjen höll sig bosatta under helgen. Därefter tillät vi oss lite efterlängtad svalka i hettan med ett bad i en närliggande sjö. Vi såg till att både bli tvagade och vissa av oss kuperade när jag öppnade Emmons frisörsalong och friserade till både Tony och Jocke. Vi passade även på att ägna lite skönt häng tillsammans med de andra trevliga prickarna i Wonderlandgänget med lite mat och öl för att därefter ta oss gemensamt in till festivalområdet. Kvällens första konsertvistit blev min fina kompis Jonna Lees spelning på Lyran, och som hon lirade. Vilken grym konsert!! Innan kvällens stora grand slam - konsert med Depeche Mode, hängde vi en del med lite sköna polare på Backstageområdet för att ladda upp. Det var såklart oerhört roligt och speciellt att äntligen få se Depeche Mode eftersom de betyder och har betytt så mycket för mig genom åren men tyvärr kändes spelningen lite seg. Men vem kan klandra dem efter alla dessa år. Direkt efter Depeche blev det att snabbt ila iväg för att hinna kolla in Karin och Fever Ray. De bjöd på en galet cool show med massor av laser och mystik. När kvällen började nalkas mot sitt slut samlade vi ihop bitar av Wonderlandfamiljen=Jösseforsgänget för att ta en gemensam taxibuss hem för lite efterfest.


Tony redo för att hugga in på frukosten.


Popmamma Louise från Thermostatic.


Poppappa Peter från Thermostatic.


Popbebis Ellen.


Med bestämda steg mot badet.

Bad och öl - pojke.


Badflicka.


Emmons frisörsalong hölls öppen.


Tony blev klippt.


Dags för lite käk och ..............


........öl i olika storlekar.


Thomas från Swedish for beginners fick en annan storlek.


Jag lekte Matrix.


Nästan hela Wonderland records gänget samlat.


Thomas och Jocke som lekte scout.


På väg mot stan i väntan på en taxi som aldrig kom...


...så vi tog bussen istället.


Fina Jonna som spelade på Lyran...


..och som var så bra.


Backstagehäng med vänner bla Pauli med vän.


Tilde, vän och Asynja.


Jimmy Jimpan Monell.


Jens och Andreas.


Depeche Mode.


Fever Ray.


Niklas hittade sin plats här i livet.


I taxibussen hem.


Tony och Thomas va sugna på efterfest.


Johan i Swedish for beginners på efterfest.


Jocke och Petter i Swedish for beginners på efterfest.


Jag och Tony körde lite modernistisk spontandans.

Arvikafestivalen Dag.1.

Så var man då hemkommen från ytterligare en fantastisk festivalvistelse. Fast kanske var detta nog snäppet vassare än någonsin. För vem kan ha haft roligare än jag?

Dag.1 : Jag och boysen plus crew drog ner till Arvikafestivalen i torsdags för att där spendera 3 otroligt roliga dagar + att såklart gigga med Emmon. Efter en blixvistit med påfyllnadsbesök i Karlstad och sedan väl på plats checkade vi in på underbara Guest House Eleven i Jössefors (lite utanför Arvika) tillsammans med resten av Wonderland Records-gänget för lite "uppvärmning". På eftermiddagen drog vi så sedan in till festivalområdet för att bla göra intervju med P3 Sommarsession samt käka en och annan Smålandsrulle. Första bandet att se blev Mars Volta som vi var lite nyfikna på men blev  snurriga i huvudet av att lyssna på. De var kanske lite väl "pluggiga" för min smak när alla musikerna på scenen verkade spelade varsin sin egna lilla melodi istället för att interagera med varandra. Andra bandet ut att kolla in blev underbara Röyksopp som jag gillar jättemycket och härliga Robyn även var med och gästade på favoritlåten "The girl and the robot". Band nummer tre blev Nine inch nails som bjöd på den våldsammaste stroboskop-show jag kanske någonsin sett. Så man var lite lätt rätt yr i bollen när man sedan gick därifrån. Sist ut samma kväll blev att kolla på vännerna Niklas och Kitte i bandet Kite på Lyran som gjorde en helt underbar spelning. Så vi var riktigt lyckliga när vi sedan tillsammans rullade hemåt i taxin mot Jössefors.


Äntligen på väg.


Tony och Lisette.


Niklas i ett hett parkeringshus någonstans i Karlstad.


Systemet och Apoteket. Så var man klar för lite festival.


Elsa och Niklas.


Lite relax på hotellet.


Mot festivalen!


Vi roade oss i väntan på taxin.


Träffade en katt.


Det var varmt.


Busiga.


Hanna som intervjuade mig för P3 Sommarsession.


Hanna och jag utanför Lyran.

Mars Volta spelade.


Vi softade och svalkade oss med en kall öl på Backtageområdet.


Alexander var där och visade sig från både sin hårda och....


...mjuka sida.


Röyksopp spelning var verkligen grymt bra.


Jag dansade loss tillsammans med Anu och Marcus.


Träffade Pauli för en öl innan Nine inch nails.


Det var ljust.


Kite sist ut för kvällen.


Niklas och Kitte.


Läggdags.


Godnatt!

RSS 2.0