Emmon på Pop Dakar.

Lördagen tog oss tillbaka till Stockholm för att sparka igång festivalsommaren med en spelning på Pop Dakar ute vid Universitetet. Före oss på samma scen spelade Friday Bridge med min syrras kompis Ylva på sång. Vårt gig blev i sommarvärmen en riktigt het historia men en sjukt roligt spelning och publiken var verkligen att lita på. Tack alla ni som kom och stämde upp i allsången till Lips on fire, det vara magiskt. Efteråt valde vi dock att lämna mygginfernot vid Gula villan och begav oss istället till 80´s på Metro för att hänga lite i Gubbsyntbaren=garanterat myggfritt.


På spårvagnen till Centralstation.


Vi hittade en rolig tidning med Jon och company på omslaget.


Friday bridge.


Emmon på Fängelset i Göteborg.

I fredags hoppade jag, Tony och Niklas på tåget mot Göteborg för att spela med Emmon på Fängelset tillsammans med Universal Poplab. Dagen bjöd på försommarens bästa väder och vi sken ikapp med solen. Vi hann med både shoppingrunda och kyrkogårdspromenad, spela live, titta på UP, efter gig avnjuta fina drinkar på Ritz.för att till slut insupa nattamat och hoppa på spårvagnen hem till min kära syster. Jo jag tackar ja!


Trött pojke 1.


Trött pojke 2.


Sj lunch.


Redo för gig.


Tyvärr inte så bra bilder på Universal Poplab, men ändå.


Sedan drog vill Ritz för att dricka drinkar, jag tog en Krockodil=rosevin+soda+is=mums!


Niklas slog till på en "draja".

Melody Club på Debaser Medis.

Så har man varit ute och flaxat och spelat en del igen då, varav bloggen tyvärr blir utan uppdatering så då ser vi till att ta igen det rejält. I torsdags spelade Melody Club på Debaser Medis i Stockholm. En torsdag där jag hann med att se hela 3 band inom loppet av några få timmar. Först ut var Tiny Boyz som supportande förband till Melody Club, sedan huvudakten själva och sist med inte minst Kamera som spelade på Göta Källare i samma byggnad. Tanken vara även att hinna med att se Johan Kinde även där men tyvärr kom mitt sömntåg ikapp mig och kallade hem mig till sängen i stället.

Tiny Boyz


Musse, Siffe och Efraim.


The Beat and The Driller.


Baby!


Emma va törstig.


David och Helena.


Jag och Annika drog till Göta källare för att kolla på....


..Kamera.


Gå till Fängelset utan att passera Gå!!

Imorgon kväll fredag spelar jag med Emmon och partners in crime Universal PoplabFängelset i Göteborg. Det är en så kallad "all ages" spelning trots att åldersgränsen är 13 år. Därför börjar gigen tidigt så var där i tid. Emmon går på scenen redan kl 20. Sen hoppas vi på en del party och häng med min syrra som bor i Götet. Ska bli himla trevligt!!


Stillbild från videon till Lips on fire tagen av Tony "the beat" Ahola.

Melodi klubben på Debban Medis ikväll!

Ikväll tänker jag gå och titta på Melody Club när de spelar på Debaser Medis i Stockholm. Mina kompisar Tiny Boyz spelar även förband, så det blir 2 flugor i en smäll. Om ni inte har möjlighet att komma så kan jag åtminstonde tipsa er om Melodi klubbens nya, roliga och fina serietidningsinspirerade video till deras senaste singel "The only ones". Se den här.


Mina drömmars stad!

Om en vecka åker jag till detta härliga tillhåll för lite efterlängtad semester. Jag har länge länge drömt om att få åka dit och nu verkar det äntligen bli av. Så låt gärna höra av er med era bästa tips om denna magiska stad, ROM!! Jag behöver veta allt om de mysigaste, finaste, härligaste, platserna, restaurangerna, sevärdheterna och annat spännande.

Some great reward -party!!

I onsdags firade vi 25års jubileum av Depeche Modes album "Some great reward" på Kolingsborg i Stockholm genom att framföra alla de 9 låtarna från plattan i kronologisk ordning. Det blev en hejdundrande fest med husbandet "The New Dress" blandat med Paris och Alexander Hofman och Johan Kinde som gästartister.


Soundheck.


En riktig Parisklenod.


Alexander soundcheckar Somebody.


El kapellmästare Jonas Thorell.


Niklas och Carl-Johan var där.


Jon också.


Skarpt läge.


Jag spelade drumpads.


Alexander sjöng People are people.


Jag och Annika gick loss på Master and servant.


Tjena ABBA.


Johan Kinde, jag, Annika och Nille avrundande giget med Blasphemous Rumours.


Sen blev det smurffest med Emma och Siffe...


..och Trisse..


....och Johan och Alexander...


..och alla andra galningar.


Annika och Alexander bytte skinnjacka med varandra.

Dj's på 80's

I lördags var som sagt jag och Siffe (Annika) Dj's på 80's som numera flyttat sitt tillhåll till Metro på Götgatan i Stockholm. Himla trevlig kväll med en massa goa 80-tals hits, härlig discodans och fina vänner. Här följer en bildserie om kvällen i fråga.


Johan och Siffe värmde upp med lite vin i baren.


Dags att entra dj-båset.


Vaxen rullade heta.


Till och med Niklas dansade.


Bra tyckte Siffe.


Peolpe went crazy on the dancefloor.


Johan kom förbi en sväng.


Sen åkte partyglajjorna på.


Solen gick upp på min väg hem, himla vackert!

SOME GREAT REWARD -Tribute ikväll på Kolingsborg!

Så var det dags igen att ge sig an en Depeche Mode hyllning. Denna gång firar vi 25år jubileum för deras platta "Some great reward" och alla de 9 låtarna från detta album. Jag, Annika, Nille och Mattias från Paris kommer att både sjunga och spela tillsammans med husbandet "The new dress" och Depeche-kören. Dessutom gästas vi av fint besök av Johan Kinde och Alexander Hofman från SPOCK. Dessa kvällar brukar bli sjukt lyckade och helt galna, så se till att nu inte missa ett av vårens grymmaste upplevelser. Mer info finns här!


Exclusive interview on Tracasseur.

Nu finns det en fin liten intervju med mig att läsa i den grymma musikbloggen Tracasseur. Håll till godo genom att klicka på bilden nedan.


Förra veckan!

I förra veckan repade vi en del med Paris inför ett gig vi har på The Southside i Sthlm på fredag tillsammans med Tiny Boys. Jag gillar att fota när vi repar till mina kära bandkollegers förtret. Men det är bara att bjuda till när jag greppar kameran högsta hugg.


Emmon och Annika från Paris DJ's på 80's!

Imorgon lördag den 16 maj kommer jag och min käre bandkollega Annika köra våra bästa åttiotalshits på klubben 80's på Metro i Stockholm. So you better be there!


Suomi once again!

Direkt dagen efter vår fina besök i Eskilstuna bar det iväg för ytterligare äventyr. Denna gång satte jag  mig helt alena på ett flyg till Finland för att spela på DTM i Helsinki. Eftersom jag var tröttheten och förvirringen personifierad denna resa blev det inte så många bilder tagna men ett och annat bevis på att verkligen var där lyckades jag åtminstone åstakomma. Dagen efter höll jag först på att missa planet hem och sedan glömde jag synten på planet som var påväg tillbaka till Finland. Hjälp!! Efter mycket om och men fick jag dock äntligen tillbaka den så slutet gott allting gott!!


Powernap på hotellet.


Det var skumma program på den finska televisionen.


Som sagt vääldigt skumma program.


Ett band som jag tyvärr inte kommer ihåg vad de heter (det va på finska) spelade.


Träffade på en cool hårdrockare som lirade luftgitarr.

Remix competition...and the winner is!!


Parralox won the Emmon remix competition

The remix competiton is closed and the winner is Australia's Parralox. Thanks to all the readers who voted and helped us (Release, Emmon and Wonderland) choose.

1. Parralox
2. Kvantisera
3. Pretorium
4. Atari Cowboy
5. Perkelen

Honourable mentions
Due to the massive amount of great remixes we recieved it was very hard to agree. We have also added one honourable mention each to remixes that almost made it to the final five.

Release: Morlocks Labrum Igneus Remix.

Emmon: Lerry Müller Remix.

Wonderland: Kristoffer Säll & Thomas Jarbo Remix.

1st prize
Your remix will be released on a 12" made in 100 numbered copies and you get to keep number 1. The remix also gets published on iTunes, Spotify and Klicktrack.

2nd and 3rd prize
Your remix gets published on iTunes, Spotify, Klicktrack and as a free download on the Release site.

Bonus prize
The number one and two remixes will be included on the upcoming Russian edition of "Closet Wanderings" (Shadowplay Records). The two remixers get a copy of the CD.


Emmon live på Spring Pride i Eskilstuna!!

I fredags begav jag mig tillsammans med Tony the beat och Niklas the driller till metropolen Eskilstuna för att spela med Emmon på Spring Pride på RAW BAR. Väl där träffades vi upp med de grymma Dj:serna Helena och Katja från Combustion som kvällen till ära stod för vaxvändandet. Det var även premiär för Niklas som nytillkommen syntspelare i  "Emmon the live band". Vilket vi såg till att fira rejält med en hel del transor, clowner och andra sköna typer.


Emmon.


Tony the beat.


Niklas the driller.


Helena och Katja från Combustion.


Härlig publik.


Soundcheck.


Dinner and wine at hotel room.


Utanför öste regnet ner, men jag var glad för det.


Niklas också!


Helena och Katja skrämde skiten ur några kids på hotellet.


On stage.


Live premiär för Niklas.


Tony träffade en transa som ville äta honom som desert.


Jag träffade på två stycken skitsnygga och väldigt trevliga clowner.


Kalas i dagarna 3.

När våren kommer och solen skiner som mest då brukar jag fylla år minsann. Så även i år. Denna gång blev fest i hela dagarna tre med diverse födelsedagsfirande med fina vänner, solsken, god mat och trevliga påhitt.

Dag 1. I fredags hade jag kalas för min kära vänner, även om alla inte hade möjlighet att komma pga sjukdom och andra bestyr. Vi drack bubbelvin med sorbet, åt pollykaka, kex och olika ostar, spelade popquiz, öppnade presenter och myste järnet!!




Dag 2. I lördags blev jag hembjuden på födelsedagsmiddag hemma hos min fina kompis Mari. Hon och hennes kille har precis blivit med hund och jag fick äntligen träffa deras lilla sötnos Elvis. Alla som känner mig vet hur galen jag är i hundar och Elvis är något av det gosigaste och gulligaste jag träffat på.



Dag 3. I måndags, som då var den officiella födelsedagen blev jag uppvaktad med tårta, blommor och paket av min älskade Jon. På kvällen blev det födelsedagsmiddag med gott sällskap på favoritkrogen Ramblas i Hornstull med massor av härliga Tapas. Mums!


Så här tokigt glad kan man bli av att få fira sin födelsedag med god mat och goda vänner i dagarna 3.

EMMON LIVE I ESKILSTUNA IKVÄLL!

Ikväll smäller det till på RAW BAR i Eskilstuna.



: : [ FREDAGEN DEN 8 MAJ ] : : .

Superhjältarna presenterar:

FREDAGSFESTEN MED CIRKUSTEMA!
Kom gärna utklädd eller uppklädd!

Live på scen har vi EMMON!
"Emmon tillhör de första och de största electropopparna. Hon har humor. Hon låter väldigt skarp". Med en musik influerad av pop från 60-talet och framåt, disco och synth, spelar Emmon under fredag kväll på Raw. Missa inte denna spelning. Kompromisslös electro när den är som bäst.
http://www.myspace.com/emmonmusic

DJ COMBUSTION på stora golvet!
Tjejerna håller dansgolvet blytungt med sköna electrobeats, snaskig altenativ hip-hop och mycket mer. Med sitt breda alternativa och väl utvalda musikspektra skapar de röj från första start.
http://www.myspace.com/djcombustionxxx

ELDFLUGOR & ODÅGOR bjuder på ELDSHOW i cirkustältet!
Eldflugor och Odågor, ett gäng unga gycklare ställer till det för er med eldkonster, sång, dans, teater och gyckel.
"Det finns fler Eldflugor än mygg i skogen..."
http://www.eldflugor.se/

ROBERT FUX & FARAO GROTH är minglande värdinnor!
http://www.myspace.com/robertfux

DJ Sanna i loungen. Ett kärt återseende!

20 - 02 | 120:- (ticnet: 100:-) | 18 år

http://www.superhjaltarna.org/

My ears are bleeding, 45 remixes to go!!

Sitter just nu och lyssnar igenom 45 stycken!!!! remixer på min kommande singel Lips in fire. Det är 45 st fantastiska bidrag som kommit in till remixtävligen som jag, mitt skivbolag Wonderland records och nätmusiktidningen Release Magazine arrangerat tillsammans. De fem bästa bidragen kommer att bli en exlusiv EP för Spotify och vinnaren kommer minsann få sitt bidrag präntat in i vinyl på en fin 12'a. Det är helt sjukt kul att det har kommit in så många bidrag och fasen va bra de är dessutom. Mina öron blöder och beslutångesten spriar under mitt skinn. Det kommer f-n inte bli lätt att välja. Du kan själv lyssna här och ge din röst på det bidrag du gillar mest.


En afton med Depeche Mode - Stockholm!

I torsdags var det då Stockholm och Debaser Medis tur att få besök av " En afton med Depeche Mode" -ensemblen. Kändes nästan svårt att toppa spelningen på Debaser Malmö från dagen innan men visst fan lyckades vi med det och som vi gjorde det. Denna gång var även Annika Mellin (från mitt band Paris) med och sjöng Precious och Policy of Truth. Jag sjöng I want you know och Enjoy the silence. Jonna Lee gjorde Blasphemous Rumours och Never let me down again, Henric de la Cour gav sig an Everything Counts och The Things you said och Tingsek sjöng Shake the Disease, Here is the house och Somebody. Direkt efter gig var det sen dags att kasta sig an med att spisa plattor i baren tillsammans med Henric, vilket gick så hett till att några till och med började dansa break dance. Framåt småtimmarna var det dock en trött men lycklig Emma som sakta men säkert släpade sig hemåt.



Väl tillbaka i Sthlm och Debaser Medis lyxade jag och Jonna till det med en härlig sushilunch.


Magnus och Annika förbereder sig inför kvällens bravader.


Jonna soundcheckar.


Depeche Mode filmen 101 visades såklart även här.


Jag har nog säkert sett den filmen ett 15-20tal gånger nu.


Coola katten Annika öppnade kvällen med Policy of truth.


Jag och Jonna körade bakom Tingsek.


Jonna kör Blasphemous rumours och jag lallar med.


Enjoy the silence


Henric gör Everything counts...


....vi andra sjöng med för fulla halsar.


Sedan var det dags för mig att gå loss på DJ-båset....


...tillsammans med Henric.


En afton med Depeche Mode - Malmö!

I onsdags anlände jag ett solstekt och medelhavsvarmt Skåne för att delta i "En afton med Depeche Mode" på Debaser i Malmö. De andra deltagande artisterna i detta event var Jonna Lee, Tingsek, Alexander från SPOCK och Henric de la Cour. Och sikken superfest det blev. En massa bra musicerande och framförande av grymma Depeche hits, festande med vänner och en hel del tokdansande i den ljumna försommarnatten. Himla roligt!!


Jonna Lee soundcheckar


Vi satt ute på Debasers uteservering käkade middag.


Alexander är jäkel på melodica.


Lite tjuvkikande på kvällens film 101.


Leslie Feist (alias Nina) och Jonna.


Till och med jag fick vara med på bild.


Alexander i SPOCK i Dave Gahan utstyrsel.


Jonna Lee och Magnus Tingsek.


Henric de la Cour


Magnus sjunger Shake the disease.


Jonna kör Blasphemous Rumours


Henric gick loss på bla Everything Counts


Hela gänget!


Sedan blev den en himla massa bubbel.


Jonna tog en stor tugga av tamburinen.


Happy friends


Jens var glad liksom jag.


Jag och Jonna dansade loss en stund på dansgolvet innan vi ramlade vidare till hotellet.

Buzy week!

Det har varit några väldigt buzy men otroligt roliga dagar den senaste veckan. Med bla gigs med "En afton med Depeche Mode" både i Malmö och Stockholm och födelsedagskalasfirande, därav visst bloggavbrott. Sommaren har även gjort stort anstormande till vårt avlånga land vilket jag och Jon firade genom vårt nästan obligatoriska årliga första besök på anrika restaurang Blå Porten ute på Djurgården. Där serveras inkokt lax med fransk potatissallad och mjölksyrade morötter, vilket är något av det godast jag vet. Det smakar som koncentrerad sommar på tallrik och miljön att få intaga denna ljuvliga måltid i är ju inte heller fy skam.


RSS 2.0